Ígéretemet betartva írom a ma esti menüt. Párom kérésére lett Tárkonyos-tejszínes krumplileves, a második pedig Sült csirkecomb rizibizivel.
Nem mondom, a mai napom olyan hosszú volt, hogy hozzálátni sem volt kedvem, a fejem is megfájdult és alig aludtam előző este, de hát valamit csak kell főzni. Én meg ugye az a fajta vagyok, aki amit lehet, lefagyaszt, úgyhogy még arra is kellett volna várni, hogy kiolvadjanak a hozzávalók, de a lustaság, fél egészség. Már tegnap meg akartam csinálni ezt a menüt, de annyira fáradt voltam és nem is volt hozzá kedvem, hogy csak kivettem a fagyóból a dolgokat és otthagytam csapot-papot. Szóval teljesen jól kiolvadt minden. Ajánlani tudom bárkinek akiben szintén van egy kis lustaság, hogy előre fagyasszon le zöldséget. Én általában ha van rá épp kedvem, megveszem a sárgarépát, fehérrépát, cukkínit, tököt és megpucolom előre, felkarikázok, vagy lereszelem, vagy olyan formára vágom, amilyenre szükségem szokott lenni. Kis zacskókban elrakom adagonként így mindig annyi van, amennyi kell. Tényleg praktikus kis módszer, és nem utolsó sorban még magamnak is meglepetést tudok okozni, ha találok egy adagot véletlen, mikor már azt hittem minden elfogyott. :) Na de nem húzom az időt, itt vannak a receptek és a képek is. Próbáljátok ki, jó étvágyat!
Tárkonyos-tejszínes krumplileves
Hozzávalók:
- 3,4 l víz
- 3 szál sárgarépa
- 5-6 krumpli
- 3 szál virsli
- tárkony, só, citromlé
- 3 db leveskocka
- 5 db babérlevél
- 1,5-2 dl tejszín
Felrakom forrni a vizet a leveskockákkal, beledarabolom a zöldségeket és ízesítem. Amikor megpuhultak a zöldségek, belerakom a virslit és a tejszínt, majd hagyom, hogy jól összeforrjanak az ízek.
Sült csirkecomb rizibizivel
Hozzávalók:
- 3 db csirke felsőcomb
- olivaolaj
- rizs
- 1 gerezd fokhagyma
- só, petrezselyem
- borsó
- tejföl
- olivabogyó
- rozmaring
Egy serpenyőben az olajat hevítem, majd beleteszem a húst, amit befűszerezek sóval, olivabogyóval, egy kiskanál tejföllel, rozmaringgal. Jól összekeverem, majd kis lángon átsütöm rendesen. Közben összepakolom a rizibizihez valókat, (már csak azért, mert nekünk van egy szuper kis Tuppervárés rizsfőzőnk, amivel a mikróban tudunk nagyon gyorsan rizst készíteni. Most próbáltam ki először úgy, hogy rizibizit csináltam benne. Jó lett.) beleteszem a rizst, a borsót, a petrezselymet, a sót, és a fokhagymát, és elegendő vizet. Berakom a mikróban 17 percre és igazából ennyi az egész. :)